Anketa
Da li koristite onlajn usluge biblioteke?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Radionice

Onlajn nedelja 2013.

Protekle nedelje, od 18. do 24. marta Somborska biblioteka učestvovala je u međunarodnom programu Onlajn nedelja. Na našem sajtu bio je aktiviran baner e-virtuoza i brojač učestvovanja/učesnika u Onlajn nedelji. Na Dečjem odeljenju organizovane su radionice: Ebart - medijski arhiv za učenike srednjih škola i Bezbednost na Internetu i E-učenje: igraj se, zabavi i nauči za decu mlađeg uzrasta.

Prezentovan je Ebart medijski arhiv, učenici somborskih srednjih škola upoznali su se sa izgledom i načinom rada na sajtu Ebart-а (www.arhiv.rs). Takođe im je dato uputstvo za korišćenje onlajn kataloga i vodiča Moja biblioteka.

Učesnicima radionice Bezbednost na Internetu, učenicima drugog razreda OŠ Bratstvo jedinstvo i OŠ Dositej Obradović prikazana je prezentacija o sigurnom korišćenju Interneta i društvenih mreža. Na radionici E-učenje: igraj se, zabavi i nauči prof. dr Slavoljub Hilčenko prezentovao je problemske i praktične zadatke na računaru koji prate nastavne predmete (srpski jezik, matematiku, svet oko nas, muzičku i likovnu kulturu).