Anketa
Da li koristite onlajn usluge biblioteke?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Radionice

Svetski Dan knjige i Dan planete Zemlje

Svetski dan knjige  i Dan planete Zemlje

Svetski dan knjige i autorskih prava obeležava se 23. aprila svake godine. Odluka o obeležavanju Svetskog dana knjige i autorskih prava doneta je na Generalnoj konferenciji Uneska održanoj u Parizu 1995. godine.

Dan planete Zemlje obeležava se 22. Aprila od 1970. godine, a njega je ustanovio američki senator i ekološki aktivista Gejlord Nelson.

Ovim povodom, Dečje odeljenje biblioteke posetili su učenici  I-3  Osnovne škole”Dositej Obradović”. Besplatno upisani prvaci upoznati su sa knjižnim fondom Dečjeg odeljenja Biblioteke, sa akcentom na domaće aktuelne pisce za decu, kao što su Dejan Aleksić, Vesna Aleksić, Branko Stevanović, Igor Kolarov, Uroš Petrović, Jasminka Petrović...

Na temu ocuvanja prirode čitali smo razne zanimljivosti o biljkama, životinjama, otpadu, zagađivanju vode i zemlje. Govorili smo  o načinu na koji svako od nas može da doprinese u očuvanju životne sredine u svakodnevnom životu. Na kraju smo pogledali sjajnu emisuju Branka Kockice na temu ekologije ŽIVOT VENE OKO MENE.

 

Pogledajte je i vi!