Anketa
Da li koristite onlajn usluge biblioteke?



golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

O biblioteci

Od Prve generalne skupštine Udruženja za osnivanje javne opštinske biblioteke, 2. januara 1859. godine, neprekidno radi Gradska biblioteka u Somboru. Njen utemeljitelj i dugogodišnji bibliotekar bio je finansijski službenik Karlo Bijelicki (1813-1878).

Savremeno opremljeno Dečje odeljenje Somborske biblioteke omogućava ostvarenje posebnih programa za animaciju, pomoć deci raznovrsnih interesovanja i različitu formu predstavljanja. Automatizovano poslovanje s bar kod zaduženjem i članskom kartom omogućava interaktivnu onlajn komunikaciju korisnika s Bibliotekom.
Uspostavljena je stalna saradnja sa Predškolskom ustanovom Vera Gucunja, Kancelarijom za mlade, osnovnim školama, kroz kulturne programe, susrete s najmlađim čitaocima, video projekcije, digitalne prezentacije i edukativno-zabavne radionice. Biblioteka sarađuje i sa drugim srodnim institucijama i udruženjima za mlade.

Najmlađim korisnicima su dostupni računari sa besplatnim pristupom na Internet. Uz stalne korisnike brojne su grupne posete na radionicama i programima Biblioteke.