Anketa
Da li koristite onlajn usluge biblioteke?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Najčitanija knjiga

Najčitanija knjiga kod najmlađih

Ježić Miki je često ljut, Nikoleta Novak

Ježić Miki je često ljut, Nikoleta Novak

Ježić Miki stalno pronalazi razlog da bude ljut i da započne svađu sa ostalim stanovnicima šume. Zbog takvog ponašanja, svi počinju da ga izbegavaju i on više nema drugare za igru...

Najčitanija knjiga kod onih malo starijih

Knjiga o drveću, Natali Tordžman

Knjiga o drveću, Natali Tordžman

Kako raste drveće? Čemu služi koren? Koja je uloga cvetova? Koje drveće zadržava lišće i tokom zime? Šta je fotosinteza? Da li se drveće međusobno sporazumeva?

Saznaj koliko je drveće raznovrsno i različito pomoću vrhunskih ilustracija i sadržaja koji je je informativan, zabavan i lak za čitanje. Nauči kako da ih prepoznaš i zaštitiš u prirodi. Upoznaj se sa zanimljivostima iz njihovog života!

 

Hari Poter i kamen mudrosti,Džoan Ketlin Rouling

Hari Poter i kamen mudrosti,Džoan Ketlin Rouling

Ostavljen kao beba na pragu kuće u Šimširovoj ulici broj 4, Hari Poter odrasta u ostavi ispod stepeništa, kao meta stalnih maltretiranja tetke, teče i njihovog Dadlija. Ali kada sove počnu da opsedaju njihov dom, noseći na njega adresirana pisma, život mu se iz korena menja. Od poludžina Hagrida saznaje za svoje čarobnjačko nasleđe i magijski svet skriven iza kulisa svakidašnjice, poput perona devet i tri četvrtine, početne stanice čarobnog voza koji Harija void do Hogvortsa, škole za veštičarenje i čarobnjaštvo, srca sveta magije!