Anketa
Da li koristite onlajn usluge biblioteke?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Foto galerije

Onlajn nedelja 2016.

Onlajn nedelja je godišnja evropska digitalna kampanja koja uključuje i ohrabruje ljude da koriste nove tehnologije i Internet uz pomoć veština koje im pružaju pristup mnogobrojnim mogućnostima onlajn sveta. Ove godine Onlajn nedelja održana je od 14. do 20. marta širom Evrope. Već nekoliko godina unazad Somborska biblioteka učestvuje u Onlajn nedelji raznovrsnim programom. Tim povodom, na Dečjem odeljenju Biblioteke bile su realizovane sledeće aktivnosti:
• Radionica Pametan klik - gde su deca mogla da nauče šta je to računar, čemu on služi, kako bezbedno i pravilno mogu da koriste Internet.
• Uvod u korišćenje Interneta - zainteresovani stariji sugrađani i njihovi unuci i unuke mogli su da naprave svoje prve zajedničke korake u virtuelnom svetu.
• Seminar o e-uslugama Biblioteke - cilj seminara bio je upoznavanje korisnika sa uslugama koje Biblioteka nudi putem Interneta.
Moderatori aktivnosti bili su Miloš Nastasić i Branislava Opačić.
Putem banera koji su bili postavljeni na našim sajtovima www.biblioso.org.rs i www.biblionica.rs građani su mogli da se priključe ovogodišnjoj kampanji kao i da provere znanje o informaciono-komunikacionim tehnologijama.
Zahvaljujemo se malim i velikim učesnicima Onlajn nedelje 2016, koji su doprineli širenju informacione pismenosti!