Anketa
Da li koristite onlajn usluge biblioteke?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Foto galerije

Dečja nedelja 2014.

"Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica"

Pod ovim sloganom smo ove godine obeležili Dečiju nedelju u našoj biblioteci.
Može se reći da je svaka nedelja kod nas dečija nedelja, puna programa i sadržaja, ali u ovoj Dečijoj nedelji smo srušili rekord posećenosti Biblioteci. Kroz nekoliko programa i radionica animirali smo oko sedam stotina dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Različiti i raznovrsni programi pružili su deci pravi kreativni, edukativni i zabavni ugođaj! Posebno naglašavamo tri programa-promocije naših gošći-autora : Tatjana Kovačev, profesor razredne nastave iz Karavukova, sa svojom kreativno-logičkom radionicom „Razmišljaonica", Rajka Tomanović-Toković predstavila je edukativnu bajku za decu „Zaboravljeni grad", kojom je na vrlo primeren način skrenula pažnju deci na opasnosti kao što su alkohol i droga. Jasmina Janković je na vrlo zabavan, živopisan i interaktivan način animirala i zainteresovala decu čitajući im stihove svojih pesama iz zbirke „Cica domaćica".

Tu su, naravno, i naše stalne radionice, na koje se deca vrlo rado odazivaju: Skriveno blago, Krug prijateljstva, Pet čula, Osećanja, Bonton, Ždralovi, Živi čoveče, ne ljuti se...

Zahvaljujemo svim vaspitačima, učiteljima, autorima, a posebno deci, na saradnji, učešću i podršci, koja se i ovog puta pokazala plodonosnom i uspešnom, sad već tradicionalnom.

Draga deco, srećnog lica
čeka vas bibliotekara porodica!