Anketa
Da li koristite onlajn usluge biblioteke?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Foto galerije

Onlajn nedelja 2014.

Somborska biblioteka je ove godine bila jedan od 40 učesnika iz Srbije u programu Onlajn nedelje, koja je širom Evrope obeležena od 24. do 30. marta. Cilj programa je bio da se što više ljudi uvede u svet informacionih tehnologija i stekne e-veštine.

Bibliotekari Dečjeg odeljenja vodili su radionice Bezbedan klik i Digitalna knjiga, na kojima su učestvovali učenici drugog razreda OŠ Avram Mrazović i jedna gupa predškolaca, a učenicima gimnazije Veljko Petrović prezentovan je medijski arhiv Ebart i onlajn usluge Moja biblioteka.

Ovim povodom ostvarena je i saradnja sa učenicima Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom Vuk Karadžić u Somboru. U ovoj školi obrazuju se i vaspitaju deca, učenici sa smetnjama u razvoju, višestrukom ometenošću i invaliditetom, koja većinom potiču iz socijalno depriviranih sredina – (nisu u mogućnosti da kod kuće imaju računar niti koriste internet). Na organizovanoj radionici su učestvovali učenici završnih razreda osnovne i srednje škole u školskoj medijateci, u okviru koje su koristili računare, interaktivnu tablu i internet, a uz zanimljive sadržaje predočene su im informacije o bezbednosti na internetu.

Družili smo se, bili onlajn i sticali znanja za neka nova pretraživanja.