Anketa
Da li koristite onlajn usluge biblioteke?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Foto galerije

25. Međunarodni Festival humora za decu

U Lazarevcu je od 16-20. septembra 2013. održan 25. Međunarodni Festival Humora za decu. Uz prisustvo velikog broja dece, pisaca, bibliotekara, opštinskih funkcionera i direktora javnih preduzeća Festival je otvorio dečiji pisac Raša Popov.
Kao i svake godine Festival je dodelio nagrade piscima, pa je tako Zlatno Gašino pero dobila Gordana Timotijević, a Srebrno Gašino pero pripalo je Dejanu Aleksiću za knjigu „Koga se tiče kako žive priče".
U okviru Festivala 18. septembra u Lazarevačkoj biblioteci „Dimitrije Tucović"održan je 10. stručni skup bibliotekara na temu: Programi promocije knjige i čitanja: Dečja odeljenja javnih biblioteka od učešća na konkursima do evaluacije. U programu su učestvovali predstavnici javnih biblioteka iz različitih gradova Srbije, a među njima i predstavnici Somborske biblioteke Inja Firanj i Marina Brnja.
Cilj ovog skupa bio je da se uvidom u razne oblike promocije knjige i čitanja koje organizuju dečja odeljenja javnih biblioteka napravi vodič kroz aktuelne manifestacije i programe.