Anketa
Da li koristite onlajn usluge biblioteke?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Foto galerije

Finiš biblioavanture, 26.05.2022.

Uzbudljivo, inspirativno, zabavno, sadržajno, i još mnogo toga u našoj biblioteci u finišu BIBLIOAVANTURE!
Sjajna Vladislava Vojnović uz podršku ćerke joj - talentovane mlade Milice, oduševila je sve prisutne, 20 čitalića, osnovnoškolce iz "Avrama" i "Bratstva", njihove učitelje, profesore srpskog jezika i književnosti, kolege bibliotekare.
Pričom o Vladislavinim knjigama, koje su pitke, originalne, duhovite, zaokružili smo jedan ciklus čitanja i druženja,zatvorili jedan krug, okončali našu biblioavanturu koju smo započeli u septembru prošle godine. Pročitali smo preko 200 knjiga, pričali o njima, vodili čitalačke dnevnike, ocenjivali iste emotikonima. Podelili smo i nagrade: za najaktivnijeg i najkreativnijeg Čitalića, i tri nagrade za naj, najnaj i najnajnaj Čitalića. Sva deca su dobila diplome i poklon paketić za učešće. Program su podržale izdavačke kuće: Pčelica, Publik Praktikum, LagunaBookland i ProPolis Books. 
Porasli smo. I deca i mi i Biblioteka, u svakom smislu! Hvala dragoj deci na učestvovanju, na iskrenosti , na trudu. Vredelo je.
Hvala svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji projekta, a posebno dragom kolegi iz Stanišića Nikoli Stojancu, koji je zdušno radio sa decom i bio maksimalno posvećen.
Avanture u Biblioteci se nastavljaju, dolazi nam leto i Letnji program čitanja!
Biblioteka je VAŠA koliko i naša, DODJITE, KNJIGE VAS ZOVU!