Анкета
Да ли користите онлајн услуге библиотеке?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Препорука за читање

Препорука за најмлађе

Мама Му прави кућицу на дрвету, Јуја и Тумас Висландер

Мама Му прави кућицу на дрвету, Јуја и Тумас Висландер

Мама Му је угледала кућицу на дрвету коју су направила деца и одушевила се. И одлучила је да и сама направи једну, иако је гавран Гавра покушавао да јој докаже како се краве не пењу на дрвеће и не праве кућице. Али Мама Му није хтела да одустане. Нашли су се ту и чекић, и даске, и тестера, а како се тај подухват завршио - сазнаћете из ове приче.   

Препорука за оне мало старије

Црвена као крв, Сала Симука

Црвена као крв, Сала Симука

Пре петнаест минута, све је било могуће. Свет је био диван. У даљини је треперила светлија, спокојнија и слободнија будућност, вредна сваке жртве, сваког напора и труда.
Седамнаестогодишња Лумики Андерсон тешко да је обична тинејџерка. Живи сама у Тампереу, у Финској, и чврсто се држи једног правила: живи и пусти друге да живе. Ипак, то њено правило биће стављено на пробу када се уплете у невероватно компликовану мрежу обмане, корупције и опасности. Док лута мрачним подземљем града за који је мислила да га познаје, откриће шокантне детаље о међународној нарко-мафији. Лумики јесте паметна девојка, међутим, да ли је паметнија од превејаног криминалца? Може ли да разоткрије Поларног медведа, или ће постати само још једна његова жртва?