Анкета
Да ли користите онлајн услуге библиотеке?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Од Прве генералне скупштине Удружења за оснивање јавне општинске библиотеке, 2. јануара 1859. године, непрекидно ради Градска библиотека у Сомбору. Њен утемељитељ и дугогодишњи библиотекар био је финансијски службеник Карло Бијелицки (1813-1878).

Савремено опремљено Дечје одељење Сомборске библиотеке омогућава остварење посебних програма за анимацију, помоћ деци разноврсних интересовања и различиту форму представљања. Аутоматизовано пословање с бар код задужењем и чланском картом омогућава интерактивну онлајн комуникацију корисника с Библиотеком. 
Успостављена је стална сарадња са Предшколском установом Вера Гуцуња, Канцеларијом за младе, основним школама, кроз културне програме, сусрете с најмлађим читаоцима, видео пројекције, дигиталне презентације и едукативно-забавне радионице. Библиотека сарађује и са другим сродним институцијама и удружењима за младе.

Најмлађим корисницима су доступни рачунари са бесплатним приступом на Интернет. Уз сталне кориснике бројне су групне посете на радионицама и програмима Библиотеке.