Анкета
Да ли користите онлајн услуге библиотеке?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Фото галерије

Онлајн недеља 2016.

Онлајн недеља је годишња европска дигитална кампања која укључује и охрабрује људе да користе нове технологије и Интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света. Ове године Онлајн недеља одржана је од 14. до 20. марта широм Европе. Већ неколико година уназад Сомборска библиотека учествује у Онлајн недељи разноврсним програмом. Тим поводом, на Дечјем одељењу Библиотеке биле су реализоване следеће активности:

• Радионица Паметан клик - где су деца могла да науче шта је то рачунар, чему он служи, како безбедно и правилно могу да користе Интернет.

• Увод у коришћење Интернета - заинтересовани старији суграђани и њихови унуци и унуке могли су да направе своје прве заједничке кораке у виртуелном свету.

• Семинар о е-услугама Библиотеке - циљ семинара био је упознавање корисника са услугама које Библиотека нуди путем Интернета.

Модератори активности били су Милош Настасић и Бранислава Опачић.

Путем банера који су били постављени на нашим сајтовима www.biblioso.org.rs и www.biblionica.rs грађани су могли да се прикључе овогодишњој кампањи као и да провере знање о информационо-комуникационим технологијама.

Захваљујемо се малим и великим учесницима Онлајн недеље 2016, који су допринели ширењу информационе писмености!