Анкета
Да ли користите онлајн услуге библиотеке?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Фото галерије

Посета Гете-института

Програмски садржајан, креативан и веома посећен четвртак у Сомборској библиотеци омогућили су истакнути писци, водитељи и учесници програма Гете-института (нем. Gоеthе-Institut). Три локације, шест радионица и много заинтересованих ученика, родитеља и наставника подстицај су за чешћа окупљања оваквог типа. 

Програм је свечано отворила драмска група Врапци дечјом представом на немачком језику Најлепше на свету, у организацији Удружења Немаца Герхард. Уз бројне посетиоце, програм је настављен на три локације. У основној школи Иво Лола Рибар, ученици IV разреда имали су прилику да учествују у промоцији књиге Од читања се расте и заједно са Јасминком Петровић заголицају жељу нових читалачких сазнања. Ученике другог разреда основне школе Аврам Мразовић и Доситеј Обрадовић кроз Седмо краљевство повела је Гордана Тимотијевић.

Мало старије ученике, родитеље, психологе и наставнике језика повезала је сјајна Маја Врачар радионицом Читајмо са децом, а необичан Књижевни кафе, који је водила Драгана Ћећез - Иљукић, раздрмао је учеснике и подстакао на нова читања.

Антиуметност као критика друштва – Од немачких ДАДАиста до даНАС, Јелене Пантић - Илић није случајно остављена за крај. Ученици завршних разреда основне и средње школе, као веома активни учесници завршне радионице, исказали су своје поимање бесмисла неких наших актуелности.

Представници Гете-института (нем. Гоетхе-Институт), Мила Броћић - Маринковић и Селман Тртовац, поклонили су Сомборској библиотеци бројне наслове на немачком језику намењене свим нивоима познавања немачког језика, од почетника до професора немачког језика и великих познаваоца. 

Чекајући нове сусрете позивамо све кориснике и љубитеље немачког језика да дођу у Библиотеку и прелистају нове наслове.