Анкета
Да ли користите онлајн услуге библиотеке?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Фото галерије

Онлајн недеља 2014.

Сомборска библиотека је ове године била један од 40 учесника из Србије у програму Онлајн недеље, која је широм Европе обележена од 24. до 30. марта. Циљ програма је био да се што више људи уведе у свет информационих технологија и стекне е-вештине.

Библиотекари Дечјег одељења водили су радионице Безбедан клик и Дигитална књига, на којима су учествовали ученици другог разреда ОШ Аврам Мразовић и једна гупа предшколаца, а ученицима гимназије Вељко Петровић презентован је медијски архив Ебарт и онлајн услуге Моја библиотека.

Овим поводом остварена је и сарадња са ученицима Школе за основно и средње образовање са домом Вук Караџић у Сомбору. У овој школи образују се и васпитају деца, ученици са сметњама у развоју, вишеструком ометеношћу и инвалидитетом, која већином потичу из социјално депривираних средина – (нису у могућности да код куће имају рачунар нити користе интернет). На организованој радионици су учествовали ученици завршних разреда основне и средње школе у школској медијатеци, у оквиру које су користили рачунаре, интерактивну таблу и интернет, а уз занимљиве садржаје предочене су им информације о безбедности на интернету.

Дружили смо се, били онлајн и стицали знања за нека нова претраживања.