Анкета
Да ли користите онлајн услуге библиотеке?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Фото галерије

Дечја недеља 2013

Слушајте мама и тата, желим сестру или брата!

Овим слоганом Дечје недеље започели смо сваку нашу радионицу. На свој начин смо скренули пажњу родитељима да рађају децу, да их још више воле и баве се њима свакодневно и максимално.
А, ми смо кроз десетак различитих тематских радионица анимирали преко осам стотина деце из основних школа и предшколских установа. Учествовала су деца из предшколске установе Вера Гуцуња, основних школа: Братство Јединство, Доситеј Обрадовић, Иво Лола Рибар, Аврам Мразовић, Вук Караџић, основна школа Младост из Пригревице.
Радионице су биле едукативног, забавног, креативног карактера у зависности од броја деце, њиховог узраста, интересовања, као и од договора са њиховим васпитачима и учитељима.
Одржане су радионице: Упознајмо Сомбор, коју је реализовао сомборски историчар и хроничар Милан Војновић у Жупанији, затим Дигитална књига, ЗОО квиз, Скривено благо, Писмо дизајнера, Старе игре и Круг пријатељства. Најмлађима смо читали бајке.
Да смо добро радили и пружили деци много пажње и љубави, показују поклони које смо добили од деце из Основне школе Вук Караџић, а то су њихове мале рукотворине.
Захваљујемо се свим учесницима, а највише деци јер су и овај пут показали да су спремни да уче, да раде, граде, креирају, помажу и пруже осмех и загрљај!
Зато, рађајмо децу, волимо их! То је кључ за сва врата!

Поносни библиотекари Дечјег одељења Карло Бијелицки Сомбор вас позивају да погледате кратки филм Дечја недеља 2013. овде!