Анкета
Да ли користите онлајн услуге библиотеке?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Фото галерије

25. Међународни Фестивал хумора за децу

У Лазаревцу је од 16-20. септембра 2013. одржан 25. Међународни Фестивал Хумора за децу. Уз присуство великог броја деце, писаца, библиотекара, општинских функционера и директора јавних предузећа Фестивал је отворио дечији писац Раша Попов.
Као и сваке године Фестивал је доделио награде писцима, па је тако Златно Гашино перо добила Гордана Тимотијевић, а Сребрно Гашино перо припало је Дејану Алексићу за књигу „Кога се тиче како живе приче".
У оквиру Фестивала 18. септембра у Лазаревачкој библиотеци „Димитрије Туцовић"одржан је 10. стручни скуп библиотекара на тему: Програми промоције књиге и читања: Дечја одељења јавних библиотека од учешћа на конкурсима до евалуације. У програму су учествовали представници јавних библиотека из различитих градова Србије, а међу њима и представници Сомборске библиотеке Иња Фирањ и Марина Брња.
Циљ овог скупа био је да се увидом у разне облике промоције књиге и читања које организују дечја одељења јавних библиотека направи водич кроз актуелне манифестације и програме.