Анкета
Да ли користите онлајн услуге библиотеке?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Фото галерије

Луткарство

На Дечјем одељењу Сомборске библиотеке је 22. 05. 2013. године одржан семинар за студенте – васпитаче са Педагошког факултета у Сомбору, на тему Луткарство.

Уз изложбу 100 лутака рађених различитим материјалима и техникама (сунђер, балон, разне тканине, дрво, вуна..), које је већином сама направила, али и уз помоћ родитеља деце из вртића у Кљајићеву, семинар је одржала Милица Буча, пензионисана васпитачица из Кљајићева. Иначе, ова неуморна, креативна неимарка позната је широм Србије у свету луткарства и вртића по својим награђеним луткарским представама (“Вук и седам јарића”, “Пећа и вук”…) и музичко-едукативно-луткарским радионицама. Студетни су имали прилику да чују многа њена искуства у раду са децом, поготово како лутка као наставно средство може позитивно да утиче на психолошко-емотивни развој детета. У склопу семинара студенти су савладали једну од техника прављења лутака, те су и сами направили по једну и срећни и задовољни понели утиске и знање које су стекли овом приликом.

Цео овај пројекат је био на иницијативу професорице Анкице Вучковић, асистента на Педагошком факултету у Сомбору, катедра за Српски језик и књижевност, предмет - Сценска уметност.

Библиотека као установа подржава овакве пројекте који подстичу учење, креативност, читање…