Анкета
Да ли користите онлајн услуге библиотеке?golubList za mlade koji je izlazio u Somboru
od 1879. do 1913.

Фото галерије

Онлајн недеља 2013.

Протекле недеље, од 18. до 24. марта Сомборска библиотека учествовала је у међународном програму Онлајн недеља. На нашем сајту био је активиран банер е-виртуоза и бројач учествовања/учесника у Онлајн недељи. На Дечјем одељењу организоване су радионице: Ебарт - медијски архив за ученике средњих школа и Безбедност на Интернету и Е-учење: играј се, забави и научи за децу млађег узраста.

 Презентован је Ебарт медијски архив, ученици сомборских средњих школа упознали су се са изгледом и начином рада на сајту Ебарт-а (www.arhiv.rs). Такође им је дато упутство за коришћење онлајн каталога и водича Моја библиотека.

Учесницима радионице Безбедност на Интернету, ученицима другог разреда ОШ Братство јединство и ОШ Доситеј Обрадовић приказана је презентација о сигурном коришћењу Интернета и друштвених мрежа. На радионици Е-учење: играј се, забави и научи проф. др Славољуб Хилченко презентовао је проблемске и практичне задатке на рачунару који прате наставне предмете (српски језик, математику, свет око нас, музичку и ликовну културу).